Video Techniek Sevenum

In 1980 stond video in deze regio nog in de kinderschoenen. Veel camera’s waren er nog niet maar gelukkig kwam er een doorbraak. Rond 1982 kwam Betamax op de markt. Dit (en later de super-VHS) band haalde het voor de gewone man binnen handbereik om zelf een camera aan te kopen. Waar het voorheen nog een smalfilm was met 3 minuten opname tijd, had je nu al snel enkele uren.

't Lenske

Filmclub “’t Lenske” vond in deze tijd zijn oorsprong. Voor deze filmclub was en is nog steeds de doelstelling om mooie camera opnames te maken in clubverband. Hierdoor konden de leden van elkaar leren en hulp vragen. 

In 1985 kwamen er steeds meer aanvragen van verschillende verenigingen om opnames te laten maken. Echter was de kwaliteit van de apparatuur nog laag. Via de media kregen enkele leden van ’t Lenske hoogte van kwalitatief betere apparatuur en waren er drie die hier in wilden investeren. Dit waren Jeu Nellen, Jan Drissen en Maan Wijnhoven. Hier, in september 1985, te Sevenum bevind zich de oorsprong van Video Team Sevenum, wat snel genoeg verandert is in Video Techniek Sevenum (VTS). VTS zou zich toen en nu nog steeds onderscheiden door de kwaliteit van de films en de grootte van de projecten.  Om de apparatuur aan te schaffen gingen Jeu, Maan en Jan bruiloften filmen. Dit zorgde voor de benodigde financiën. Al snel na het ontstaan van VTS kwam er een vierde “vennoot” bij, wetende Jan Lucassen. Door de jaren 90 kreeg VTS steeds meer naam waardoor zij meer opdrachten kreeg. Dankzij de ervaring en de juiste apparatuur kon VTS steeds professionelere producten afleveren. Voorbeelden van projecten waren en zijn: 

  • Beatnight
  • Goud van oud
  • Prinsen proclamatie
  • Proms concerten
  • Tielen toernooi
  • School musicals

Door de grotere vraag naar opnames werd de groep te klein. Vrijwilligers werden aangetrokken om de groeiende vraag aan te kunnen. 

VTS in het NU

In 2006 veranderde VTS in een stichting. Hierdoor kon VTS beter groeien en was er meer overzicht. De projecten bleven en blijven nogsteeds binnenkomen, al zien wij ook een verschil met het verleden. Evenementen vallen en staan. Daardoor is er een verschuiving gekomen in ons werk. We zijn ons meer en meer gaan richten op multicam opnamen voor bijvoorbeeld de Reindonk. Verder zijn we ons meer gaan richten op bedrijf en product films. Ook hebben wij de DVD verzorgd van het einde van de gemeente Sevenum. 

VTS is gegroeid tot een naam in de regio met vele projecten achter de rug en voor de boeg. Lokaal talent zorgt voor opnames, de verwerking hiervan en een professioneel en compleet eindproduct. Met een uitgebreide kennis van de creative suite van Adobe lijken de mogelijkheden oneindig. Van bedrijfsfilm tot concerten, VTS staat nog altijd voor kwaliteit.